.

Så här fancy blir det!


 Krymplast är ett speciellt papper du kan köpa på Panduro, som vid upphettning i ugn krymper och blir tjockare utan att förstöra motivets form. Krymplast finns i svart, vitt, grått och transparant. Väljer man det transparanta kan man lägga den över valritt motiv och rita av vad man vill! Tänk på att motivet kommer krympa mer än hälften så rita ganska så stort. 
Det är också viktigt att använda en penna som fastnar, panduro har ett hav av olika hobbymarkers.

När du ritat klart ditt motiv, bestäm hur du vill att kedjan ska sitta och bor försiktigt med skruvmejsel eller liknande ett hål på vardera sida av motivet. Det är lätt hänt att krymplasten spricker.

Sätt sedan fast kedjan i de vardera hålen, in i ugnen på 175 grader i ca 10 min. Missa inte förvandlingen i ugnen! Ta ut figuren ur ugnen, lägg mot slät underlag och pressa med exempelvis en stekspade. Blir du inte nöjd med formen kan du bara värma upp figuren igen. Sånt här gör jag när jag vaknar 06.00 på morgonen och inte kan somna om, trots att det är ca 4-5 timmar kvar till klockan ska ringa för jobb. Det var fint att komma hem till i alla fall!


Peace  Kattn 

2 kommentarer:

  1. Åh. Varit sugen på att testa krympplast ett bra tag, men dragit ut på det. Men nu fick du det verka så enkelt och skojigt. Ingen tvekan längre. Panduro näsa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kuuuul! Du måste visa resultatet sen! :)

      Radera